Skip to content

Hva trenger vi til fotoshooten?

Hva trenger vi til fotoshooten? published on Ingen kommentarer til Hva trenger vi til fotoshooten?

Hadde det vært helt opp til meg ville jeg ha sagt: «ingen ting»! Vær som du er -da blir alt så mye mer naturlig. Jo mer hverdagslig og naturlig -jo bedre blir bildene i mine øyne. Men jeg har forståelse for at folk vil pynte seg litt på bildene som skal henge på veggen altså 🙂
Jeg kommer med mine personlige tips under her og de er basert på mine erfaringer og min stil som fotograf. Håper du får svar på det du lurer på.

Klær

Alt fungerer, men hvis du ønsker noen tips så kommer det her:
Duse farger
-ikke skrikende farger som f.eks neon.
Varme eller kalde toner –samkjør fargetonene på klærne så fargene blir harmoniske.
I kjølig vær synes jeg det er fint med strikkeklær, men litt penere yttertøy er også fint.
Mist mulig mønster på klærne fungerer best på bilder med flere personer.

 

Rekvisitta

Jeg tar med noe å sitte på/i, små leker og tepper/skinn, men aller helst bruker vi private eiendeler som finnes i hjemmet. Strikketeppet fra mormor, den gamle stolen som mamma har brukt, bilen junior fikk til jul, favorittbamsen osv er ting som med stor fordel kan foreviges sammen med barnet.

 

Bakgrunn
Her har vi 3 muligheter:
1. ingen spesiell bakgrunn -dokumentariske bilder der omgivelsene er en naturlig del av bildene. Disse bildene blir mest stemningsfulle i svart/hvitt, men bildene blir også levert i farger.
2. utendørs -naturen, en bygning eller ei bru har fine bakgrunner som med stor fordel kan brukes som bakgrunner. Her finnes det svært få begrensninger.
3. bakgrunnsteppe -jeg har et mobilt fotostudio med bakgrunner og lys som jeg tar med hjem til deg. Her kan du velge mellom hvit og svart bakgrunn.

 

Ikke vær redd for å stille meg spørsmål dersom du lurer på noe.

Når er det best å fotografere babyen?

Når er det best å fotografere babyen? published on Ingen kommentarer til Når er det best å fotografere babyen?

I det første året av barnets liv er utviklingskurven bratt! Så når er det best å ta babybildene?

Mine tips, basert på mine erfaringer både som mamma og fotograf, er som følger..

 

Nyfødt

 

Nyfødtbildene som vi ser rundt omkring på nettet er så skjønne og er som oftes knipset når babyen er 0-14 dager gammel. Grunnen til det er at når det er så kort tid siden den lå i magen vil den fortsatt krølle seg sammen utenfor magen også. Når babyen er over 14 dager begynner den å strekke mer og mer på armer og bein + at den er mer våken. Vil man ha sovebilder er det enklest å få til før de første 14 dagene har gått, men jeg har fotografert flere som har vært 3-4 uker gamle, og det har stort sett gått bra med litt tålmodighet.

Baby

Før babyen er 3 mnd gammel er det ganske begrenset hva den kan gjøre annet enn å ligge på ryggen og smile. Når den er ca 4-6 mnd kan den ligge ganske stødig på magen, smile, er mer våken i blikket og som regel ikke skeptisk til fremmede mennesker. Da er det også enklere å få til mer varierte bilder, så denne alderen er veldig fin å ta bilder i.

Rundt 8-10 mnd har noen babyer kanskje begynt å krabbe og reise seg opp uten å ha så mye fart på seg enda, men de er som regel skeptisk til ukjente mennesker og da det kan være vanskelig å få gode ansiktsuttrykk på bildene. Hvis babyen ikke er skeptisk er dette også en fin alder å ta bilder i.

Rundt 12 mnd er det som oftest full fart og skepsisen til ukjente folk har kanskje gått over. I denne alderen er det lurt å ha leker å distrahere med eller så fungerer det som regel å ha noe babyen kan sitte i/på eller holde seg i. Under en fotoshoot i denne alderen blir som oftest foreldrene veldig svette, men bildene likevel fine!

  

Håper du fant dette innlegget nyttig, og husk at ingen barn er like, så dette er ikke fasiten.

Den siste oppgaven er levert!

Den siste oppgaven er levert! published on Ingen kommentarer til Den siste oppgaven er levert!

Hurra!

Det siste halvåret har vært tøft og lyset i tunellen har vært fraværende, men NÅ -NÅ ser jeg lyset der borte! Jeg har så vidt begynt å smake på hvordan mitt nye liv kan bli, og jeg har masse planer for framtiden. Mange spennende planer skal gjennomføres!IMG_0089 (1)_1
Nå leveres min aller siste innleveringsoppgave og jeg tar straks sommerferie. Etter sommerferien skal jeg lage min siste portfolio, også blir det planlegging av siste prosjekteksamen. Litt vemodig og rart, men det skal bli godt å få mer tid til å eksprimentere og mitt uttrykk i den grafiske og den fotografiske verden.

Hvis dere vil se den siste oppgaven min, kan dere trykke her.

Skjermbilde 2016-06-08 kl. 13.58.42

Leter etter lokasjon

Leter etter lokasjon published on 1 kommentar til Leter etter lokasjon

I dag har jeg kjørt litt rundt omkring på Tynset for å finne lokasjon til bryllupsportretter.

image

image

Det var så deilig å være i skogen i dag! Varmt i været, fuglekvitter og gode dufter fra hegga som blomstrer..
Måtte bare sitte og nyte litt..!

image
Kjærlighetsstien på Tynset.

image

Jeg tok meg også tid til å ta bilder av flott natur -man må jo benytte anledningen.

IMG_0116 (1)_6 IMG_0096_1 IMG_0083 (1)_5 IMG_0079_2 IMG_0074_4_1 IMG_0068_3 IMG_0063 (1)_3 IMG_0055 (1)_2 IMG_0052_2 IMG_0044 (2)_3 IMG_0034 (1)_5

Det er visst meldt regn senere i dag, så nyt dagen mens det er opphold! 🙂

Hva gjør en grafisk designer?

Hva gjør en grafisk designer? published on Ingen kommentarer til Hva gjør en grafisk designer?

Etter at jeg startet med grafisk design-studier har jeg oppdaget at mange ikke vet hva «en sånn en» gjør. Noen tror man lærer å tegne grafer mens andre bare ikke har peiling, men de fleste synes det høres spennende ut- og det er det definitivt! Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om det.

Jeg kan først nevne litt av pensumet jeg har hatt disse to årene:

 • Idèutvikling
 • Tegneteknikker
 • Merkeidentitet
 • Typografi
 • Fargeteori
 • Illustrasjon
 • Layout
 • Foto
 • Print forberedelse
 • Webdesign
 • Emballasjedesign
 • Motiondesign
 • Animasjon
 • Grafisk designhistorie
 • Konseptutvikling

Det er i tillegg mange underkateorier her, men jeg trenger ikke nevne alt. Som dere ser er en grafisk designer veldig allsidig.


 

Under sere dere resultatet av konseptutvikling, idéutvikling, merkeidentitet, illustrasjon, infografikk, layout, typografi, foto, embalasjedesign og design av markedsføringsmateriale

VisittkortFP BCFPLexamplesPointOfSaleFP  FP.BrochureMockup FP.Mockup


 

Under ser dere en typisk prosess fra foto til illustrajon:

20160323_132006
1.Fotografering
CCI01062016
2.Tegne av og scanne inn.
Face.abstract
3. Gjøre om til vektor og gjøre den fin.

 

Jeg valgte dette studiet fordi jeg alltid har elsket å være kreativ. Jeg har alltid hatt mange baller i luften og er storpoteta sjøl som elsker å være allsidig. Gjennom dette studiet har jeg lært å gjøre ting i riktig rekkefølge, hvordan jeg kan «tvinge frem» nye ideer og hvordan jeg kan perfeksjonere resultatet av det jeg startet på. Nå har jeg verktøyene til å utfolde meg «i all min prakt og det er så gøy!


 

Under ser du 4 mockups av en peanutpose sett gjennom 4 forskjellige stilperioder:
02-Plakatstil 02-Isotype 02-ArtsAndCrafts 02-StreetArt


 

Her er den første hjemmesiden jeg lagde:

Skjermbilde 2015-08-19 kl. 10.24.15 kopi
Trykk på bildet så finner du den i «real life».

Spørsmål besvares med glede! 😀 Skriv i kommentarfeltet.

Jobber med siste innleveringoppgave..

Jobber med siste innleveringoppgave.. published on Ingen kommentarer til Jobber med siste innleveringoppgave..

I dag er det varmt i været så det er fristende å være ute, men i stedet skal jeg sitte på kontoret mitt oppå gangen å jobbe med oppgave. -ønsker meg et kontor hvor jeg har litt dagslys.. Vi har tenkt å gjøre litt omrokkeringer i huset så da er det heldigvis håp.
image
Det er i allefall en som kan kose seg ute i dag..
image

Jeg driver med en liten informasjonsside som skal inneholde infografikk og litt info om fire grafisk design-perioder/stiler.
Som infografikk har jeg valgt å lage fire forskjellige hårfrisyrer som viser periodens stilart. Er godt i gang med designet og koding av websiden, men mangler finnishen på to av hårfrisyrene og endel på rapporten enda. Denne oppgaven skal leveres neste fredag og det skal gå akkurat mellom andre oppgaver og pensum samt jobb og barn. Når den er levert er det sommerferie!!!

Sniktitt av siden:

Skjermbilde 2016-05-31 kl. 11.14.03

Jeg skal på jobb senere i dag, så det er best å henge i. Jeg kan i allefall ta lunsjen min ute i varmen 😉

Ha en fin tirsdag folkens! 🙂

Primary Sidebar

Translate »