Skip to content

Detaljene på strået

Detaljene på strået published on

Strået som jeg plukket med meg fra skogen knipset jeg bilde av, som jeg nevnte i forrige innlegg. Deretter forsørret jeg en del av det og lekte meg med kontrast og metning i Adobe Bridge Camera Raw.
IMG_0006_3  IMG_0006_3
IMG_0006_2
Detaljene på strået kommer nydelig fram, dog oppløsningen på bildet kunne ha vært bedre. Jeg ønsker meg et macroobjektiv, men jeg får klare meg med de jeg har enn så lenge.
IMG_0006_4IMG_0006_4_1
Dette gjør seg også fint som veggpynt og krever lite blekk til utskriften.

Naturens mønster

Naturens mønster published on

Jeg elsker naturen og blir ofte inspirert av den. Naturens krefter, detaljerte mønstre, elementer, bittesmå undre og enorme fjell er bare noe av det som inspirerer meg.

En dag var jeg ute og gikk en liten tur i barskogen like ovenfor huset vårt og tok med meg noen ting inn. Ja, jeg er en sånn som ofte går med lyng eller et strå eller en kvist i hånda og studerer nøye det som er rundt meg. Det ser nok litt rart ut, men det er min måte å restituere meg på og få inspirasjon til det jeg lager/designer.

Så.. akkurat denne vårdagen plukket jeg med meg et strå, noen burgunderrøde blader fra tyttebærlyng og en kvist med mose på. Jeg tok det med inn og tok bilde av det.

IMG_0005_1 IMG_0003_3 IMG_0002_3

Masse flotte mønster! Bladet helt til høyre i det siste bildet klippet jeg ut og redigerte i Adobe Bridge – Camera Raw til det fikk et fremtredende mønster.

IMG_0002_3_1

Deretter la jeg bildet inn i Adobe Illustrator og gjorde en «expand» med outlines og fill og fikk da dette resultatet:

Blad

Så inverterte jeg dette og roterte det litt.

Blad.Grå

Dette gjør det seg godt som veggpynt.

Skjermbilde 2016-02-25 kl. 12.13.04

I neste innlegg skal jeg vise dere hva jeg gjorde med strået. God lørdagskveld!

Primary Sidebar

Translate »