Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/5/b/maritnor.com/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/5/b/maritnor.com/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Studier – MaritNor Skip to content

Den siste oppgaven er levert!

Den siste oppgaven er levert! published on Ingen kommentarer til Den siste oppgaven er levert!

Hurra!

Det siste halvåret har vært tøft og lyset i tunellen har vært fraværende, men NÅ -NÅ ser jeg lyset der borte! Jeg har så vidt begynt å smake på hvordan mitt nye liv kan bli, og jeg har masse planer for framtiden. Mange spennende planer skal gjennomføres!IMG_0089 (1)_1
Nå leveres min aller siste innleveringsoppgave og jeg tar straks sommerferie. Etter sommerferien skal jeg lage min siste portfolio, også blir det planlegging av siste prosjekteksamen. Litt vemodig og rart, men det skal bli godt å få mer tid til å eksprimentere og mitt uttrykk i den grafiske og den fotografiske verden.

Hvis dere vil se den siste oppgaven min, kan dere trykke her.

Skjermbilde 2016-06-08 kl. 13.58.42

Hva gjør en grafisk designer?

Hva gjør en grafisk designer? published on Ingen kommentarer til Hva gjør en grafisk designer?

Etter at jeg startet med grafisk design-studier har jeg oppdaget at mange ikke vet hva «en sånn en» gjør. Noen tror man lærer å tegne grafer mens andre bare ikke har peiling, men de fleste synes det høres spennende ut- og det er det definitivt! Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om det.

Jeg kan først nevne litt av pensumet jeg har hatt disse to årene:

 • Idèutvikling
 • Tegneteknikker
 • Merkeidentitet
 • Typografi
 • Fargeteori
 • Illustrasjon
 • Layout
 • Foto
 • Print forberedelse
 • Webdesign
 • Emballasjedesign
 • Motiondesign
 • Animasjon
 • Grafisk designhistorie
 • Konseptutvikling

Det er i tillegg mange underkateorier her, men jeg trenger ikke nevne alt. Som dere ser er en grafisk designer veldig allsidig.


 

Under sere dere resultatet av konseptutvikling, idéutvikling, merkeidentitet, illustrasjon, infografikk, layout, typografi, foto, embalasjedesign og design av markedsføringsmateriale

VisittkortFP BCFPLexamplesPointOfSaleFP  FP.BrochureMockup FP.Mockup


 

Under ser dere en typisk prosess fra foto til illustrajon:

20160323_132006
1.Fotografering
CCI01062016
2.Tegne av og scanne inn.
Face.abstract
3. Gjøre om til vektor og gjøre den fin.

 

Jeg valgte dette studiet fordi jeg alltid har elsket å være kreativ. Jeg har alltid hatt mange baller i luften og er storpoteta sjøl som elsker å være allsidig. Gjennom dette studiet har jeg lært å gjøre ting i riktig rekkefølge, hvordan jeg kan «tvinge frem» nye ideer og hvordan jeg kan perfeksjonere resultatet av det jeg startet på. Nå har jeg verktøyene til å utfolde meg «i all min prakt og det er så gøy!


 

Under ser du 4 mockups av en peanutpose sett gjennom 4 forskjellige stilperioder:
02-Plakatstil 02-Isotype 02-ArtsAndCrafts 02-StreetArt


 

Her er den første hjemmesiden jeg lagde:

Skjermbilde 2015-08-19 kl. 10.24.15 kopi
Trykk på bildet så finner du den i «real life».

Spørsmål besvares med glede! 😀 Skriv i kommentarfeltet.

Jobber med siste innleveringoppgave..

Jobber med siste innleveringoppgave.. published on Ingen kommentarer til Jobber med siste innleveringoppgave..

I dag er det varmt i været så det er fristende å være ute, men i stedet skal jeg sitte på kontoret mitt oppå gangen å jobbe med oppgave. -ønsker meg et kontor hvor jeg har litt dagslys.. Vi har tenkt å gjøre litt omrokkeringer i huset så da er det heldigvis håp.
image
Det er i allefall en som kan kose seg ute i dag..
image

Jeg driver med en liten informasjonsside som skal inneholde infografikk og litt info om fire grafisk design-perioder/stiler.
Som infografikk har jeg valgt å lage fire forskjellige hårfrisyrer som viser periodens stilart. Er godt i gang med designet og koding av websiden, men mangler finnishen på to av hårfrisyrene og endel på rapporten enda. Denne oppgaven skal leveres neste fredag og det skal gå akkurat mellom andre oppgaver og pensum samt jobb og barn. Når den er levert er det sommerferie!!!

Sniktitt av siden:

Skjermbilde 2016-05-31 kl. 11.14.03

Jeg skal på jobb senere i dag, så det er best å henge i. Jeg kan i allefall ta lunsjen min ute i varmen 😉

Ha en fin tirsdag folkens! 🙂

Innlevert oppgave = Ny oppgave

Innlevert oppgave = Ny oppgave published on Ingen kommentarer til Innlevert oppgave = Ny oppgave

Det er ikke rom for å sluntre unna når man er student hos Noroff, så nå har jeg allerede sett på en videoleksjon, levert en oppgave og, ikke minst, drukket en kopp kaffe!
image

Levert obligatorisk innleveringsoppgave på fredag betyr også at vi får utlevert ny oppgave på mandag -i dette tilfellet onsdag. De neste 4 ukene blir det Interactive Infographics Website som skal lages, så da er det bare å fylle opp kaffekoppen igjen, brette opp armene og gjøre seg klar for planlegging av en webside som skal handle om stilepoker fra den grafiske verden. Den siste innleveringsoppgaven før eksamen!!!
image

Jeg har sitert Pippi mange ganger under disse studiene; «Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert!».

Å gjøre ting man tror man ikke klarer hele tiden, for så å få veldig god respons på det man leverer inn med stor usikkerhet, gjør noe med motivasjonen til neste oppgave. Man lærer masse om seg selv når man studerer i voksen alder, både på godt og vondt.
image

Nå skal jeg fortsette med nesa nedi kaffekoppen -også ønsker jeg dere en strålende fin dag!

Endelig ferdig!

Endelig ferdig! published on Ingen kommentarer til Endelig ferdig!

Endelig ferdig med nest siste innlevering før eksamen og studiene er over.
Her er videoen jeg har laget for den fiktive Diamond Awards.

GRA2_Assignment_07_ TitleSequence_MaritNordgård_13.05.16

Alt utenom logoens utseende og musikk er laget av meg. Noe småtteri er det alltid man kunne ha endret på, les «perfeksjonist«, men det gjelder å gi seg mens leken er god.

Mitt første prosjekt i After Effects! -litt stolt må man få lov til å være 🙂

Mandag

Mandag published on Ingen kommentarer til Mandag

Våknet opp til sol i dag også! Deilig!?
image
Meeen.. det er ikke så stas når man må sitte inne å stirre på en dataskjerm. After Effects, pensum og innlevering ventet jammen på meg i dag også. Selve prosjektet som skal leveres begynner å nærme seg ferdig, men rapporten mangler jeg litt på. Med innleveringsfrist fredag kl 16 skal det nok gå fint.
I dag har jeg lett etter lyder/musikkfiler som passer til videoen jeg skal lage samt fintegnet storyboard.
Det er mange elementer man må gjennom i et prosjekt, og særlig forarbeidet er viktig. Research og analyse hørest fryktelig kjedelig ut, men det er veldig nødvendig for å skape noe unikt. -det er ikke noe morsomt å bruke ei uke på å lage noe for så å finne ut at det finnes noe lignende på markedet fra før.
God planlegging er også viktig så man ikke mister tråden og holder fokuset på riktig vei -for det er fort gjort å finne på noe annet som kan funke mens man lager produktet.

image

Vel.. Nå er det tid for å handle mat og hente barn. Ha en fin ettermiddag!

Primary Sidebar

Translate »