Skip to content

Zentangle – fredagsro

Zentangle – fredagsro published on Ingen kommentarer til Zentangle – fredagsro

Tegneblokka mi ligger alltid et sted på stua så den er lett tilgjengelig. Fredag lå den på stuebordet når vi satte oss ned for kvelden med et ølglass for å se gullrekka på tv2. Ølglass -tegneblokk – fredagsro.. Da måtte det bare bli en beroligende zentangletegning av et ølglass. Det er rart hva man kan bli inspirert av..

image

Tegn formen med blyant først.

image

Tegn så over linjene med tusj.

image

Tegn tykkere streker rundt og visk ut blyantstrekene. Jeg bruker knetgummi for det er genialt å bruke til både skyggelegging og til å fjerne blyantstreker helt.

image

Skyggelegg om du vil.
Ferdig!

Studier og egen kunst

Studier og egen kunst published on Ingen kommentarer til Studier og egen kunst

I dag er en ny dag med videoleksjoner. På pensumplanen står det at Adobe-programmet After Effects skal læres og nå er jeg på 3. uka med videoleksjoner. Begynner å bli litt lei, men det er også veldig spennende.

I After Effects kan man lage animasjoner, videoer med lyder, skrift og vektorgrafikk(design man lager i Illustrator), eller motion design som det også heter. Mens vi lærer programmet skal vi også jobbe med en langsiktig innleveringsoppgave + ukentlige oppgaver. Stresshjertet dundrer, men heldigvis jobber jeg best under press. Innleveringsoppgaven er å lage en 30 sekunders «Title sequence» hvor det skal presenteres kategorier for noe som heter «Diamond Awards». Kommer nok til å legge den ut her når den er ferdig.

I dag har jeg laget en kort videosnutt med animasjon av tekst som kan sees her: Main_Stage

Det som er så gøy med å lære grafisk design er at man kan lage så mye fint å ha på veggene, og det er enklere å få et rent og klart uttrykk enn om man bare skal tegne med blyant på papir.

På de hjemmelagde hyllene jeg skrev om i går er det 3 hjemmelagde pyntegjenstander. De to tingene som er rammet inn kan kjøpes i nettbutikken min.
Zen-øyet har jeg tegnet for hånd:

image

Noe så enkelt som en bit av ei bjørk kan gjøre seg som pynt.

image

..og en poster som jeg har laget av et foto og vektorgrafikk i Adobe Illustrator. Rammen er kjøpt på Ikea.
image

image

Hjemmelagde hyller

Hjemmelagde hyller published on Ingen kommentarer til Hjemmelagde hyller

Når jeg gikk Blomsterdekoratør på Skjetlein vgs i Sør-Trøndelag i 2002/2003 hadde jeg Salmaker 1 som valgfag. Der lærte jeg hvordan jeg kunne reparere hesteutstyr, sy, skjære og behandle lær, også lagde vi grime som sluttprodukt.

I 2006 kjøpte jeg meg diverse utstyr for å kunne lage og reparere ting av lær og siden da har jeg hatt lærdesign som en hobby/biinntekt. Jeg startet med å selge pannebånd til hest med navn på, og videre så har det blitt hundehalsbånd og geværreimer som har blitt mest populært.

Jeg har samlet opp endel lær-rester på de årene og nå satte jeg meg rett og slett ned og googlet «diy leather». Det kom opp mange gode forslag hvor jeg kunne bruke restene mine, og en av dem var disse hyllene:

IMG_0012 (2)_1

Med plankerester etter vi satte opp gjerde rundt tomta vår og interiørbeis fra et oppussingsprosjekt var det ikke noe å vente med.

IMG_0017 (2)_1_1_1

Fargen på beisen heter Patinagrå og jeg brukte to strøk.

IMG_0016 (2)_1_1_1

Jeg pleier å bestille noen kvadratfot med lær om gangen så jeg har en hendig reimskjærer for å få til jevne lærreimer. Dette læret er farget grått, men det finnes jo mange andre farger også.

IMG_0015 (1)_1_1_1

Jeg tok hull med hulltang og brukte skruer med skiver til oppheng.

IMG_0007 (1)_1

Noe ventetid pga beisen ble det, men ellers gikk det jo veldig raskt å lage. Med en handyman i hus kom dem raskt opp på veggen også 😉 Vi ble veldig fornøyde.

IMG_0005 (1)_1

Lag din egen lampeskjerm!

Lag din egen lampeskjerm! published on Ingen kommentarer til Lag din egen lampeskjerm!

Det er veldig mye man kan lage selv av interiør og pyntegjenstander og jeg er skikkelig fan av alt som er hjemmelaget. Jeg elsker å lage ting, men det som er den største utfordringen for de fleste av oss er å komme på idéen.
Jeg pleier å lete på nettet etter ting jeg kan lage hvis jeg har noe hjemme som jeg har lyst til å lage noe av -rett og slett google f.eks diy hamp.

Denne lampa jeg tenkte jeg skulle vise dere laget jeg av perlekjeder for ca 7 år siden, men jeg er like glad i den enda. Den henger på kjøkkenet vårt over spisebordet.

image

For å lage denne lampa bestilte jeg lampeskjellett med sokkel og ledning på Panduro hobby.

image

Så kjøpte jeg vikletråd i sølv fra blomsterforretning og perlekjeder på salg på KappAhl.

image

Vikletråden brukte jeg blandt annet til å lage oppheng.

image

image

Categories

Gardinholdere med perler

Gardinholdere med perler published on Ingen kommentarer til Gardinholdere med perler

image

Disse laget jeg for ca tre år siden og jeg har blitt så glad i dem. Det beste er at du ikke trenger å sette noe i veggen for å holde dem på plass.

Dette trenger du:
*Tykk ståltråd som holder seg bøyd
*Perler -jeg har brukt 50mm diameter)
*Avbitertang
image
Dette gjør du:
*Tre på en perle først. Bøy ståltråden rundt den så du har en ende.
*Tre på perler til du har passe lengde.
*Klipp av ståltråden med avbitertanga ca 1,5 cm utenfor perlene.
*Bøy enden rundt den siste perlen.
Ferdig! ?

Categories

Primary Sidebar

Translate »