Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/5/b/maritnor.com/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/5/b/maritnor.com/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Når er det best å fotografere babyen? – MaritNor Skip to content

Når er det best å fotografere babyen?

Når er det best å fotografere babyen? published on Ingen kommentarer til Når er det best å fotografere babyen?

I det første året av barnets liv er utviklingskurven bratt! Så når er det best å ta babybildene?

Mine tips, basert på mine erfaringer både som mamma og fotograf, er som følger..

 

Nyfødt

 

Nyfødtbildene som vi ser rundt omkring på nettet er så skjønne og er som oftes knipset når babyen er 0-14 dager gammel. Grunnen til det er at når det er så kort tid siden den lå i magen vil den fortsatt krølle seg sammen utenfor magen også. Når babyen er over 14 dager begynner den å strekke mer og mer på armer og bein + at den er mer våken. Vil man ha sovebilder er det enklest å få til før de første 14 dagene har gått, men jeg har fotografert flere som har vært 3-4 uker gamle, og det har stort sett gått bra med litt tålmodighet.

Baby

Før babyen er 3 mnd gammel er det ganske begrenset hva den kan gjøre annet enn å ligge på ryggen og smile. Når den er ca 4-6 mnd kan den ligge ganske stødig på magen, smile, er mer våken i blikket og som regel ikke skeptisk til fremmede mennesker. Da er det også enklere å få til mer varierte bilder, så denne alderen er veldig fin å ta bilder i.

Rundt 8-10 mnd har noen babyer kanskje begynt å krabbe og reise seg opp uten å ha så mye fart på seg enda, men de er som regel skeptisk til ukjente mennesker og da det kan være vanskelig å få gode ansiktsuttrykk på bildene. Hvis babyen ikke er skeptisk er dette også en fin alder å ta bilder i.

Rundt 12 mnd er det som oftest full fart og skepsisen til ukjente folk har kanskje gått over. I denne alderen er det lurt å ha leker å distrahere med eller så fungerer det som regel å ha noe babyen kan sitte i/på eller holde seg i. Under en fotoshoot i denne alderen blir som oftest foreldrene veldig svette, men bildene likevel fine!

  

Håper du fant dette innlegget nyttig, og husk at ingen barn er like, så dette er ikke fasiten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Translate »